SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
OSMICE

Od novembra do junija ne zamudite osmic. Nanje vas ob cestah opozorijo fraske, tipične oznake, ki vabijo na domače vino in kulinarične dobrote.

Osmica je sicer primorska posebnost, ki kmetom omogoča, da na svoji domačiji ponudijo lastno vino in domače jedi, lahko pa jo preprosto imenujemo gostoljubna domačija.
Na osmicah postrežejo domač pršut, kruh iz krušne peči, klobase, ombolo z zeljem, bobiče, njoke, zelenjavo in domače sladice. Vsak pridelovalec lahko organizira eno ali dve osmici na leto. K domačijam, široko odprtih vrat, vas usmerijo fraske, oznake z zašiljenimi, lesenimi deščicami, ki so okrašene z navzdol obrnjenimi lovorjevimi vejicami.
K domačijam, široko odprtih vrat, vas usmerijo fraske, oznake z zašiljenimi, lesenimi deščicami, ki so na Koprskem pogosto okrašene z navzdol obrnjenimi lovorjevimi vejicami.


        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto