SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
RESTAVRACIJE IN GOSTILNE

Istra se uveljavlja kot regija za vrhunska vinska in gastronomska doživetja. Vse več je dobrih gostiln, turističnih kmetij in izbranih restavracij.

Ob koncu tedna v istrskih gostilnah in restavracijah radi uživajo tudi sladokusci iz bližnje Italije. A ne le zato, ker se v istrski kuhinji čuti vpliv italijanske. Jedi so bogatega okusa, sestavine pa skrbno izbrane. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji tartufov.

Vsaka kuhinja daje jedem svoj pečat, v novejšem času z opaznejšim poudarkom na tradicionalni istrski prehrani. Med ribjimi jedmi lahko izberemo preproste sardele, sardone ali sipice, tudi izbrane brancine, orade in še marsikaj.


        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto