SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
TIPIČNE ISTRSKE JEDI

Tradicionalne jedi iz notranjosti Istre so pripravljene predvsem iz pridelkov z domačih vrtov, v obalnem pasu pa na jedilnikih prednjačijo ribe in morski sadeži.

Tradicionalne istrske jedi so predvsem kuhane, značilna je tudi peka kruha pod črpnjo (peko). Prevladujejo lokalna sezonska zelenjava (koromač, blitva ali bledes, radič, paradižnik, zelje ali kapus in drugo), divje rastline (šparglji in tartufi), perutnina, klobase, pršut, oljčno olje, vino in ribe.
Med mineštrami so priljubljeni bobiči, pogosta jed so tudi fuži in njoki z različnimi omakami.
Značilne sladice, fritole, hroštole, štrukelj in mnoge druge, je mogoče poskusiti na prireditvi Sladka Istra konec septembra v Kopru.


        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto