SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
GASTRONOMSKE PRIREDITVE

Topel morski zrak, bogato obložen krožnik, vonj po mediteranskih začimbah in kozarec izvrstnega vina. Istrske gastronomske prireditve so edinstveno doživetje.

Prav gastronomske prireditve privabljajo v istrske vasi in mesta največ obiskovalcev.
Ribiška tradicija obalnih mest se ohranja tudi v okusnih ribjih jedeh, od sardel in sardonov do brancinov, ki jih na naraven način gojijo v Piranskem zalivu.
V istrskih vaseh boste pri gostoljubnih domačinih poskušali tipične istrske jedi. Za nepozaben spomin boste domov odnesli domača vina, oljčno olje, žganja, marmelade, sladice in druge dobrote.        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto