SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
PODEŽELJE

Številne razgledne točke, griči z majhnimi gručastimi vasmi na slemenih in pobočjih. Istrsko podeželje je pravi zaklad etnoloških, kulturnih in naravnih posebnosti.

Ali veste, kaj je baladur? Te prav male viseče terase pred vhodom v hišo, pokrite z nadstreškom, boste odkrili v starodavnih vaških jedrih istrskih vasi.
Poleg njih pa vas bo pritegnilo še veliko drobnih biserov: pobočja gričev, porasla z vinogradi in oljčniki, slikovite vaške cerkvice, neokrnjena narava doline Dragonje in Kraškega roba, prikazi življenja v preteklosti.


MUZEJI & ZBIRKE

Hiša Vrešje Krkavče
Hiša od Bardinca, Lopar
Tonina hiša, Sv. Peter

        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto