SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
OBALA

Koper, Izola, Piran – tri obalna istrska mesta na prepihu kultur, s pisano preteklostjo in sedanjostjo. Začutite njihovo mediteransko dušo na starodavnih ulicah, v galerijah, muzejih in na mestnih tržnicah.

Današnji kulturni utrip jim dajejo različna prizorišča, od galerij in gledališč pa do številnih dogodkov na prostem. Preplet različnih kulturnih vplivov spoznate, ko prisluhnete pogovoru domačinov, poskusite dobrote na Istrski tržnici v Kopru ali se sprehodite med stojnicami na uličnih sejmih starin.

Zanimiva stavbna, etnološka in druga kulturna dediščina je predstavljena v dveh osrednjih muzejih, v Pokrajinskem muzeju Koper in Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« v Piranu ter v številnih manjših zbirkah.


MUZEJI IN GALERIJE

Pokrajinski muzej Koper
Zvonik – mestni stolp, Koper
Galerije v Kopru
Pomorski muzej »Sergej Mašera«
Muzej solinarstva
Muzej Parenzana
Župnijski muzej sv. Jurija, Piran
Tartinijeva hiša
Forma viva
Obalne galerije Piran

        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto