SLO ITA ENG DEU
Morje: 14 °C   Zrak: 11 °C  
NOVICE/DOGODKI
Martinovanje Vinakoper v najlepšem mestu
V prvih dneh novembra martinovanje ustvari poseben praznični utrip z obujanjem ljudskega običaja naših vinorodnih krajev in privabi veliko obiskovalcev, zato je tudi turistično zanimivo. Vsak dan je na voljo kulinarična ponudba s tipičnimi istrskimi jedmi, v popoldanskih in večernih urah pa bogat glasbeno-zabavni program. Več

DOGAJANJA
 Koper   Izola   Portorož   Piran   Festival Malvazije    Festival špargljev    Solinarski praznik    Praznik Refoška    Od vinarja do oljkarja    Praznik oljk, vina in rib   Šagra    Ribiški praznik   Praznik sv.Jerneja    Sladka Istra    Martinovanje    Praznik kakijev  

PRIJAVA NA E NOVICE
NARAVNA IN KULTURNA DEDIŠČINA

Slovenska Istra očara z enkratnim prepletom zanimivosti iz rimskega, srednjeveškega in beneškega obdobja ter z lepotami naravnega okolja.

Boste v Kopru stopili na najlepši beneški trg med Benetkami in Dubrovnikom ali si v bližnjih vasici Hrastovlje ogledali sloviti mrtvaški ples? Ali pa boste ob šumenju morja na piranski punti kar pozabili na čas?
Stara mestna jedra, slikovite vasi in zaselki vabijo s svojo raznoliko kulturno dediščino.
V vseh letnih časih se lahko sprostite ob spoznavanju krajinskih parkov, naravnih rezervatov in drugih zaščitenih območij narave ter na številnih tematskih poteh.


Naravni rezervat Strunjan
Naravni rezervat Stjuža in Strunjanske soline
Naravni spomenik Debeli rtič
Krajinski park Sečoveljske soline
Naravni spomenik Jezeri v Fiesi
Naravni spomenik Slavnik
Obrežno mokrišče pri Sv. Nikolaju v Ankaranu
Dolina Dragonje
Kraški rob


        
    © 2009 Mestna občina Koper | Zasnova in izvedba: Studio Kernel | Pravni pogoji za spletno mesto